Banan och chokladkladdkaka

Nilla's Kitchen

banan och choklad kladdkaka, mjölkfri, sockerfri, glutenfri, paleo 2

Det här blev gott!Dekadent och snyggt. Banan och choklad-kladdkaka utan vitt socker, mjölkprodukter eller mjöl ens. Kakan är faktiskt helt mjölfri. Banan är en bra ingrediens i bakverk utan gluten och socker eftersom att stärkelsen i bananen hjälper till att binda ihop och sötman gör att det behövs mindre eller ingen annan tillsatt sötning (i denna har jag använt några dadlar).

Choklad passar ju bra med banan och jag provade att få till en kladdig variant som skulle smaka gott både till vardagsfikat och som lyxig dessert.

Mmmmm….

banan och choklad kladdkaka, mjölkfri, sockerfri, glutenfri, paleo

Banan och chokladkladdkaka

  • 2 ägg
  • 50 g kokosolja
  • 1 medelstor-stor helt mogen och helst övermogen banan + några skivor till dekoration om du vill.
  • 4-5 medjooldadlar eller 6-7 färska dadlar
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt (kan uteslutas)
  • 1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en liten bakform (ca 20 cm) med kokosolja. Mjöla med antingen kakao, kokosflingor…

View original post 100 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s