Vegetariska Burgare Historien

DSC_0035 (kopia)

Lite Historia för en gång skull : 1979-81 var jag ansvarig för maten på lilla vegetariska restaurang Godbiten på olivedalsgatan i Göteborg . vi serverade dagens rätt och alltid vegetariska biffar av alla de slag ,efter klockan 14 hade vi alacarte det var mer som ett gatukök ,vi hade många slags veg burgare och biffar ,de flesta av våra recept var uppbyggda på Kokt Råris 50 % Och kokta malda gula sojabönor (kikärtsbiffarna var det kikärter i inte sojabönor) tex : Sesamburgare som var mitt eget recept bestod av ovan nämnda malda sojabönor och kokt råris ungefär 40/40 och hackad gul lök rostade malda sesamfrön 5/15 % kryddad med muskot ,curry och vitam körnig veg buljong pulver och lite cayenpeppar ,allt detta blandas till en smet som kan tryckas ut i lagom tjocklek och sedan tryckas ut med en rostfri rund burgare form . efetre det frös vi in burgarna direkt så med smörpapper i mellan .när de var frysta hackade vi loss dem med en kniv o förpackade dem i fryspåsar .

soja burgarna var 50/50 råris och malda sojabönor smaksatta med hackad gul lök ,buljong pulver ,oregano och rökt sojaprotein .
sojabiffarna var bara smaksatta med basilika ,buljong o hackad lök .
kikärtsbiffarna var malda kikärter och kock råris 50/50 smaksatta med vitlök hackad lök och hackad paprika ,buljong och cayennepeppar. hasselnötsbiffarna var vida berömda och var en blandning av kokt råris och rivna hasselnötter smaksatta med hackad gul lök buljong och vitpeppar .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s