Smältbar veganost á la Ida

Det är många som provar sig fram till egen tillverkad vegan ost

Bon Appétit!

Ja, ett sådant här recept behövs definitivt. Gjorde ost, så att jag kan göra rätter där den passar in.
Detta är en ost baserad på soja. Till skillnad från tofu- eller cashewbaserad ost så blir den inte särskilt dyr. Smaksättarna går att variera i all oändlighet.
Den var skivbar, riktigt bra. Fin på macka och god i mat. Går att riva ned i såser och dylikt, och behöver inte särskilt hög värme för att smälta. Denna kommer jag definitivt att göra fler gånger.

20130418_163301
Veganost på sojamjölk
3,5 dl sojamjölk
3-4 tsk agar agar-pulver eller ca 2 msk agar agar-flingor
1/2 tsk gurkmeja (eller mindre)

1/2 dl bjäst
1/2 dl mandelmjöl/mald mandel/mixade havregryn
1 msk örtsalt eller 2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk limejuice/citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl rapsolja
2 msk vatten

(Detta gav en lite starkare ost. För pizzaost, uteslut den mesta kryddningen, tillsätt…

View original post 123 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s