# 18: PALSTERNACKA – Raw Food-Biryani med palsternacka, äpple och koriander

Nilla's Kitchen

18 PALSTERNACKA

Dagens grönsak är palsternacka som jag vill inspirera till att använda rå! Råriven eller mixad i matberedare fungerar palsternacka som ett slags smakrikt ris i rawfoodrätter. Biryani är en klassisk indiskt risrätt som består av kryddigt smaksatt ris och kan serveras på en mängd olika sätt med kött, lamm, kyckling eller vegetariskt med linser eller grönsaker. 

Jag har här hittat på en raw-variant av en Biryani med rå palsternacka istället för ris smaksatt med curry, vitlök, ingefära, äpple och färsk koriander. Supergott och jag lovar att du blir positivt överraskad om du inte har provat rå palsternacka tidigare.

Vill man kan man servera det smakrika raw-foodriset med bönor (då blir inte rätten helt raw) eller med t.ex. kyckling. Om man vill att det ska vara ren rawfood kan man istället tillsätta hackade mandlar för att få lite med tuggmotstånd och protein.

Jag serverade min raw food-Biryani med en burk kindneybönor…

View original post 151 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s