Vattenkefir med citron och ingefära

Originally posted on Fermenteringsfixeringen:

Jag har precis börjat göra vattenkefir. Jag köpte egentligen kefirgrynen för att jag ville använda dem till att göra kefir på sojamjölk. Jag blev inte riktigt klok på vad skillnaden mellan vatten- och mjölkgryn egentligen är och bestämde mig för att testa vattenkefir först. Främst för att det är garanterat veganskt.  Men det verkar inte som att vattenkefiren funkar så bra i sojamjölk. Det luktar väldigt mycket jäst och mjölken separerar fort. Tidigare har jag gjort kefir av sojamjölk med en frystorkad kultur. Det blir väldigt bra och funkar även på hemgjord mjölk. Mjölkkefirgryn har ju någon gång fått växa i mjölk, men jag hoppas hitta någon som omskolat sina till växtmjölk och som vill dela med sig, så att jag kan göra mjölkkefir.

Eftersom jag nu har vattenkefirgryn har jag använt dem till att göra några omgångar vattenkefir istället. Det blir lite som en mindre söt läsk. Grynen…

View original 321 more words

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s